_________________________________________________

_________________________________________________

torstai 12. helmikuuta 2015

Mitä tästä jäi käteen

Kun nyt ilman tappiota ja vaurioita selvisi maaliin ja kotiin, niin paljonkin! uskomattomia kokemuksia, hauskoja hetkiä ja vaikeuksia. Kaikkea mistä hyvät seikkailut on tehty. Kukaan ei kuollut, tai loukkaantunut vakavasti. Tietysti matkalla oli kolareita, ongelmia, sairastumisia ja ties mitä, mutta ei tällaista retkeä kannata kuvitella tekevänsä ilman että mitään sattuu. Terve järki,  on peräänkuulutettu kaikissa matkailuohjelmissa ja ohjeissa auttaa. Ei ehkä kannata mennä Bamakoon ajelemaan yöllä, kun siellä kaapataan ihmisiä ja autoja. Mauritaniassa ei kannata ajella yksin yöllä, tai olla oikeastaan missään yksin. Oluet voi juoda kotonakin, eikä maassa missä se on erikseen kielletty. Tervettä järkeä..

Täysin riskiä vailla ei ole mikään, joten ei tämäkään. Soputumalla selviää ja tilanteen mukaan menemällä. Ei voi mitenkään varautua kaikkeen, mutta voi sanoa, että työkaluja ja osia käytettiin (paitsi toinen laatikko), sekä lainattiinkin tavaraa. Muilla sama erityisesti Jeepin porukka käytti kaikki osat mitä oli mukana, eli suunnitella voi etukäteen. Jos ei osaa tehdä autolle mitään en suosittelisi lähtöä lainkaan. Mikään auto ei ole niin varma, ettei jotain hajoaisi. Uusia LandCruisereita, Tuaregeja, Porscheja ja Nissaneja on ollut pelti pystyssä ja jossain savimajassa on kuulemma Cayennen nahka-recarot tuoleina ja navikaattori koristeena tällä hetkellä.

Mitä tekisi toisin... Parempi auto (lahjoitettavaksi, tai myytäväksi sopiva. Ei sähkövimpainauto, vaan jokin maastoon tehty..) ja vähemmän tavaraa. Yöt on kylmiä ja perillä on kuumaa. Ruuat mukaan, jos ei halua ostaa mersun katolta lampaan raatoa ruuaksi.. Kamerat suojaan ja puhdistusaineita joka lähtöön auto täyteen. Paljon kaikkea pientä annettavaa lapsille mukaan. Sandaaleja, t-paitoja, kyniä, vihkoja, lippiksiä yms. Jotain romua lajuksiksi viranomaisille. Ei hyvä, mutta vaikeaa on jos ei pelaa paikallisten säännöillä.

Sloboa on pitkin matkaa ja sen jälkeen kehuttu, mutta hienon elämyksen on saanut aikaaan ja kohtuullisen turvallisen olosuhteet huomioiden. Kiitokset järjestäjille ja muille osallistujille. Samoin kaikille sponsoreille ja reissussa avustaneille!

Kannattaa osallistua, jos edellä luettu on kiinnostavaa ja ei ole taipumusta viihtyä hotellin baarissa koko lomaa :)


1 kommentti: