_________________________________________________

_________________________________________________

torstai 12. helmikuuta 2015

Stage 11. Kaedi - Kiffa

Tällä pätkällä oli pitkä tie/off road osuus. Tie on joidenkin mielestä hyvässä kunnossa ja joidenkin milestä sitä ei ole olemassa :)

Startti tietysti aikaisin aamusta eli kuudelta koneet käyntiin yön korjausten jälkeen. Leirin ympäristö on eilisten muistikuvien mukaan täynnä kuoppia ja onhan niitä. Hämärissä kun startataan pitää ajella rauhakseen. Ollaan kärjessä ja ilmoitellaan perään, että oikealla on iso reikä.. Vastauskin tulee pian Jeepistä: "Ollaan reiässä"... Aamu alkaa komedialla, kun tunkataan Jeepiä kuopasta ja vaihdetaan rengasta :) Ohittavista autoista näkyy peukkuja ja iloisia ilmeitä :) Eihän tässä voi kuin nauraa..

Pientä aamujumppaa, kun oltiin kerran niin aikaisin hereillä :)


Kun taas päästään liikkeelle ja vielä melko häntäpäässä mennään tankkaamaan Kaediin. Kylä on melkoinen kokemus. Roskaa ja elämiä joka paikassa. Outoa nauraa kippurassa ja seuraavaksi on paikassa mihin ei juuri haluaisi jäädä pyörimään. Sotku on melko masentavaa katseltavaa..


En osaa sanoa mikä paikka tämä oli, mutta aivan pätkän päässä oli kaunis Senegal-joki. Kontrasti on melkoinen..


Itse valtatie Kiffaan on on käytännössä huono metsäautotie. Matkaa on paljon ja vauhtia pitää pitää yllä ja toivoa että ei ajeta kiveen , tai isoon ojaan liian lujaa. Matkalla meitä seurailee armeijan autoja aina välillä odotellen väkeä. Aikaisempina vuosina on koko ralli ajanut harhaan ja eksnyt.. Siis tieltä :)

Tie on renkaiden ura ja häviää välillä kokonaan ja sitä pitää jatkuvasti etsiä ja tutkia karttaa ja koordinaatteja. Tämä on jo suunnistusta, vaikka kartassa on tie.. Pajeron sivulasi ei mene taas kiinni. Se lakkaa toimimasta tärinässä aina välillä. Sinällään kiva, kun puissa on kolmen sentin kovia piikkejä :)

Pidemmällä suoralla armeijan väki viittelöi ohittamaan tasaisella maalla. Hienoa, ei tarvitse ajella pölyssä! Muuten hyvä, mutta Pajerosta hirttää jo toisen kerran kaasu pohjaan. Melkoista huipakkaa se Pajerokin menee, kun ajaa kaasu pohjassa uran ja pusikon välimaastossa tarpeeksi pitkään.. Ratkaisua pohditaan yllättävän rauhassa ohjaamossa tyyliin, milläs tää pysäytetään... :) Avaimet pois, jarrua (liian myöhäistä, ei pysähdy niillä), tai kaasupoljin lattiasta pois.. Onneksi tulee tärinästä itsestään pois. Armeijan porukka varmaan ihmetteli mikä hepuli me saatiin :) Pitää varoa loppupäivä, ettei jää pohjaan uudestaan.  Vuorilla ja kivikossa ei lainkaan hyvä juttu.. Jarrutkin vuotaa jo melko paljon, eli jarruton auto mistä jää kaasu pohjaan...

Pari harhalenkkiä ja ollaan jo voiton puolella. Kiffassa ollaan aika hyvissä ajoin ja ollaan taas saatu muut kinni ja ohi päivän aikana. Ei se vauhti, vaan ettei aja mutkia ja eksy :) Sisääntulokadun varressa on jo autoja korjaamoilla korjauksessa ja series-Seppojen lantikka on myös hitsauksessa, runko irti..

Leiri on suoraan sanottuna mahtava.. Lampaan paskaa ja roskia. Ja rahaa ollaan vailla 10€ nuppi, että saa lapioida kikkareet telttansa alta. No ei sillä tähän alkaa tottua :) Ilmeet on osalla hyviä, kun kuopassa aamulla ollut Jeeppi on ennen niiden ralli-autoja perillä :D Suomalaiset alkaa saada mainetta :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti