_________________________________________________

_________________________________________________

maanantai 2. helmikuuta 2015

Stage 10. Nouakchott Kaedi

Pätkällä ajetaan Senegal joen rantaan rajan tuntumaan. Valitaan porukalla helppo off-road, koska jostain syystä alkaa näyttää mahdolliselle päästä ihan maaliin asti :) Dyyneillä kokeilemassa pääseekö päälle ajamaan


Matkalla KingCap alkaa kolkottaa taas ja se autokunta päättää mennä suoraan Kiffaan ja korjata auton. Me annetaan oma satelliitti-puhelin lainaan, jos tarvitsevat sitä yksin liikkuessa. Muut jatkaa eteenpäin Kaediin. Matkalla tulee maan harvoja kaupunkeja ja kyllähän se on melko erilainen, kuin Marokossa nähdyt. Lapset toisaalta on yhtä hauskoja joka paikassa. 
Tenavia nauratti, kun sai piirrustustarvikkeet ja Varustelekan hyvää suklaata :)

Synkkää naamaa ei juuri armeijaa poislukien matkalla näkynyt


Tie on aika hyvää tällä kertaa ja matka etenee hyvin. Juuri ennen off-road pätkää alkaa Jeep vuotaa taas öljyä. Se autokunta menee etsimään korjaamoa Kadista. Me ja Patrol jatketaan offia tutkimaan. Kun me myöhemmin maastossa pääsee vähän liikkeelle on reitti aivan loistavaa kurvailua savannilla. Termiittipesiä ja puskia väistellen aika kovaa pitkin reittipisteitä, välillä kuivuneiden jokien pohjalla ja kylien läpi. 


Jos pitää tien ulkopuolella ajamisesta, niin tuossa olisi joku sata kilometriä edessä.. ja sata takana :)

Ihmiset alkavat olla jo aika kummissaan meidän autoista ja naamoista muutenkin. En ihmettele kun ei täällä ole juuri turisteja ja ainakaan ei 100 km tien ulkopuolella :)

Off menee hienosti ja autot on ehjänä. Luulisi että päivä oli aika rauhallinen.. Jotain tuntuu aina tapahtuvan ja niin nytkin :)

Päästään leirille ja sitä ennen on pehmeää hiekkaa. Siinä on parin lääkärin X-trail jumissa ja kytkin haisee. Yllättäen eivät näiden maamiehet olleet niitä auttanut joten Patrol ottaa taas vetopisteet kotiin. Jeep tiimiä tuli kuopista ja hiekasta varoitettua ja kun öljypohjan jossain liiterissä korjattua saanut tiimi saapui se kahautti hiekkaan ja laittoi viestin, että kone on irti ja ollaan hiekassa.. :) Pimeällä kuoppien keskellä on kiva lähteä etsimään koordinaateilla jotakuta.. Haetaan Slobo kuskiksi ja jään pois että tiimi mahtuu kyytiin. Slobo ajaa melkein hiekkaan ja päivittelee Jeepin kuntoa. Se olisi pitänyt jättää hiekkaan ja tiimi turvaan leiriin yöksi.. :) Juha jyräyttää hetken tutkimisen jälkeen koneen käymään ja auto ajetaan leiriin irtonaisella koneella, rikkinäisellä jarrusylinterillä ja rikkinäisellä kytkimellä :)


Kyllä tämä kuntoon saadaan.. Liimalla tuohon vaikka viinipussi jarrusäiliöksi.. :)
Jollain ihmeellä ja liimalla Jeep on yön aikana kunnossa :) Slobo on varmaan jo ihmeissään millä liimalla suomalaisten autot on kasassa. Yö menee sotilaiden naapurina. Aamuyöstä pitää käydä asioilla ja pitää oikein miettiä kuinka kauaksi arvaa teltasta kävellä ennenkuin joku armeijan kaveri päättää varoiksi ampua hiippailijan. Turha luulo varmaan, mutta kolmelta yöllä on hiukan tokkurassa parin tunnin unilla. 

1 kommentti: