_________________________________________________

_________________________________________________

maanantai 2. helmikuuta 2015

Stage 8. Bou Lanoar - Arkeiss "beach party"

Tällä pätkällä ajetaan off-roadia, mutta ei kilpaluokan reittiä. Se olisi ollut suorastaan tyhmää näillä laitteilla. Joku voisi olla sitä mieltä koko reissusta, mutta pitää verrata käsillä olevaan tilanteeseen :) Ajetaan siis mukavasti hiekalla rannalle.. Niin siis luulisi.

Hienoa maisemaa tyhjässä autiomaassa, hiekkamyrskyn alkua ja autojen jäähdyttelyä. Hiekka rasittaa autoja ja lämmöt nousee vähän väliä. Mukaan liittyyy yksi unkarilainen Patrol. Kukaan ei oikeastaan halua ajaa yksin tässä autiomaassa.

Auto tulee hiekkapuhalletuksi aika pian..

Ilman kompassia eksyy minuuteissa. Aurinkoa ei näy ja jäljet häviää hetkessä jos jää jälkeen

Tauko, autojen jäähdyttelyä ja vettä. Vesi maistuu kohtuullisen hyvälle kun muuta ei ole :)


Muutenhan tämä etenee hienosti ja kaikki autot mukavassa nipussa. Jeepin kuumenemiseen koitetaan esim. halkoa konepeiton välissä :) Ollaan jo melkein rannassa ja venäläisten kartta näyttäisi että välillä on dyynejä.. pääsen juuri sanomasta etta tässä on dyynejä, kun nähdään joukko autoja mäen harjalla ja ajatelaan, että se on oikea reitti.. top tip: jos dyyneillä on parkissa autoja ne on todennäköisesti hiekassa jumissa...

Hiekka oli tietysti todella upottavaa ja hetken kun koitetaan päästä kovalle moottori posahtaa komean höyrypilven keskelle... Tämä oli tässä ja kansipahvi entinen tulee mieleen. Keskellä aavikkoja ja auto täynnä kannettavaa. Tosin rantaan ei ole montaa kilometriä.

Se on siinä.. Miten voi letku aueta koko matkalta.. :)

Ja auto on siinä.. 


Muilta jumissa olevilta saatiin pätkä letkua ja kone lähti vielä käymään. Kaivamista, hiekkarampit alle ja Pajero nousee kivasti hiekasta pari kertaa. Vika ei korjaannu tosin ja Patrollin kaverit tuo meille toisilta suomalaisilta oikean muotoisen letkun. "The Beast" on melkoinen kulkemaan hiekalla ja vetää reissun aikana monta autoa hiekasta. Meillä on auto kunnossa ja ollaan valmiita lähtemään kovalle pohjalle, mutta määrittelemättömät veijarit olivat jättäneet Hawaijilaisten kuplan yksinään keskelle dyyniä.. Mauritaniassa.. reilu peli loppuun asti. Patrolli usean yrityksen jälkeen nappaa sen hinaukseen ja pois hiekasta :)

Ja Hawailasiten PajaBug oli siellä. Patrol apuun!
                         

Päästään kaikki pois hiekasta ja järjestajän pellet tulee keekoilemaan Medic takkeineen.. Ihan turhaa porukkaa ja ei kuuntele puhetta. Älä aja tuohon siina upottaa. Kaveri ajaa juuri siihen. Älä aja tuosta siinakin upottaa.. Urpo ajaa siihen kanssa. Sitten ne nykäisee kuplasta puskurin irti.. Olivat kuulemma hajottaneet jo muidenkin autoja. Juttu ei lopu. Nämä Medic jannut irrottaa köyden kuplasta dyynien jälkeen keskellä ei mitään.. Ei kuulemma ole heidän ongelmansa. Leiriin on matkaa jokunen kilometri. Näitä ei pysty käsittamään. Sovitaan jenkkien kanssa, että me hinataan ne pois jos järjestäjä ei suostu auttamaan. Pienen neuvottelun ja "vihjaamisen" jalkeen kupla on taas Medic auton perässä ja mennään leiriin. Juha lupaa Potin kanssa korjata niiden kytkimen. Taas pienta iltapuuhaa. Kun päästään viimein leiriin niin Jeepista tulee oljyt ulos. Tuuria että ei tulleet hiekalle :)

Kupla-remontti onkin isompi kuin luulisi.. Yöhön asti on kaverita kuplan ja Jeepin alla. Me koottiin muiden suomalaisten kanssa sauna :)

Olivat liian väsyneitä ja menivät Jeepin alle nukkumaan..

Kuplasta lähtee kone irti.. Ennen saunaa ehtii valmiiksi :)

Ei ihan kerinnyt.. Yölamppu palaa tällä reissulla jokusen kerran..

Sauna lämpiämässä! Ei komea, mutta toimi. Autot tuskin tuosta paranivat, mutta ei ole enää tässä kohtaa niin tarkkaa.
Siinä oli ihmettelyä sotilailla ja rallin väellä kun heitettiin löylyä koivuhaloilla lämmitetyssä saunassa keskellä ei mitaan kauniilla rannalla..

Meressä oli tolkuttomasti meduusoja ja kuviokellunnat jää väliin ihan kokeilematta miltä meduusan polte tuntuu..

Aamulla ajettiin meressä ja suolattiin auto oikein kunnolla. Leiriä pakkaillessa aloitettiin koko loppurallin kestänyt tavaroiden antaminen pois. Todella hauskaa kokeilkaa joskus :) Joku tuareg sai kiukaan ja suu oli niin messingillä että ei varmaan hellittänyt illallakaan. Siellä on illalla kylmä, joten tarpeeseen meni. Kaveri osasi ottaa myös Atlas-vuorilta tuodut kiuaskivet. Paikalliset kivet ei pitäneet lämpöä ja kaveri taisi tietää sen.

Pienet ohjeet ja kiuas on nyt tämän Tuaregin kamina ja hella!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti