_________________________________________________

_________________________________________________

maanantai 2. helmikuuta 2015

Stage 9; Arkeiss Nouakchott

Edellisen päivän jälkeen ei tehnyt mieli ajaa merenrannassa koko tämän päivän matkaa.. Siella oli aikaraja josta piti selvitä ettei nousuvesi saarra keskelle merta. Tämän kuntoisilla autoilla ei sinne ollut asiaa.

Paikallinen turbaani-fixeri hoiti Jeepille guiden (mika oli muuten sama jannu joka oli passeja leimaamassa rajalla..) isolla rahalla ajattamaan meidät tielle rannasta. Jonkin sortin turhuus, kun olisi voinut näyttää kartasta mihin ajetaan. No kuitenkin matkalla nähtiin kanadalaisia ja espanjalaisia kaivosihmisia. Tolkuton kultakaivos ihan leirin lähella ja siellä omat lentokentat sun muut. Kultaa ei siis viedä maitse ja jos pitaa arvata rahaakaan ei jaa hippuakaan Mauritaniaan.. Suomalaiset murskaimet niillä sentään oli riistoa avustamassa :)

Matkalla on alkavaa hiekkamyrskyä. Kaikki on ruskeaa ja seepian väristä. Silmät myös..


Tie häviää näkyvistä kauampana ja siihen myös kasaantuu dyynejä. Ei kannata kauaa räplätä radiota, tai on katollaan tien sivussa dyynin vuoksi. 


Nouakchott on pääkaupunki ja varmaan samanlainen kuin muutkin Afrikan pääkaupungit. Likainen ja epämielyttävä. Slobon hoitama luksus camp oli hauska :) Hajoamassa olevia bungaloveja rannassa ja 200 euroa yö..Osasta puutui osin katto ja road bookissa neuvottiin katsomaan etteivät kaadu päälle yöllä :)

Kuva ei ole väärin valotettu, vaan utu on hiekkaa ja pölyä

Lihakuljetus ja varsin yleinen sellainen. Osalla oli elävä lammas katolla ja vain pää liikkui. Vegaanin paratiisi..

Paikallinen bussiPankkiautomaatin hakua Nouakchotin keskustasta pimeällä on ehkä huono idea.. Ja se on myös sellainen. Pankki löytyy, mutta sen ympärillä lorvii rap-jengi aurinkolasit päässä pimeällä. Ihan juuri siihen ei tee mieli mennä nostamaan taskuja täyteen seteleitä.. Paikallinen raha on sen arvoista, että niitä tulee toluton nippu euroilla ja paikalliset taas osaa pyytää palvelusta rahaa ihan reilusti.. Ajatus on ostaa tästä maasta vaan dieseliä ja jatkaa matkaa. Eli takaisin bungaloviin.

Hawaijin tiimi hoiti meille illallisen kiitoksesksi kytkinremontista ja muusta hinailusta ja ilta oli hauska vaikka kaikkea pitää säätää kyllästymiseen asti. Kala on mahtavan makuinen sen ruuan päälle mitä tässä on viikon syönyt.. Suihku oli mahtava virkistys hiekan ja tomun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti